Transport en opslag

« Terug Start

Autorijles nemen

Gepost op

Rijlessen nemen

Vroeger mocht men pas vanaf hun 18e verjaardag met autorijles beginnen. Tegenwoordig is dat anders. Als u 16,5 jaar bent, mag u beginnen met autorijles. Zodra u 17 jaar bent, mag u examen doen. Als u dan uw rijbewijs haalt, mag u nog niet alleen in de auto rijden, er moet altijd een mentor (bijvoorbeeld een van de ouders) met u mee. Op deze manier krijgt u steeds meer ervaring met het rijden in een auto. Vanaf uw 18e verjaardag mag u dan echt alleen in een auto rijden. 


Rijschool

Er zijn heel veel autorijscholen, vaak zelfs meerdere in een woonplaats, maar welke is nu de juiste voor u? Als u besluit om te beginnen met autorijlessen, is het dus goed om uzelf eerst goed te oriĆ«nteren. Op internet kunt u al veel informatie vinden maar vraag ook eens in uw omgeving wat de ervaring van uw kennissen is met een bepaalde autorijschool. Ook is het goed om de prijzen per autorijschool te bekijken. Er zijn veel autorijscholen die pakketten aanbieden. U kunt kiezen voor losse lessen, maar een lespakket is vaak voordeliger. Als u gekozen heeft voor een rijschool is het verstandig om eerst een proefles aan te vragen. U kunt dan kijken of u een klik heeft met de instructeur en hij of zij kan dan een inschatting maken over hoeveel rijlessen u waarschijnlijk nodig heeft. Hierdoor kunt u dan een goede inschatting maken over de kosten: is een pakket voordeliger of zijn dat toch losse lessen voor u.  Veel rijscholen geven niet alleen autorijles, maar ook nog rijles voor de aanhanger, motor en/of vrachtwagen. Als u bijvoorbeeld ook met een aanhanger wilt rijden, kunt u dit gelijk doorgeven aan de autorijschool. Deze rijlessen voor de aanhanger kunnen dan gelijk ingepland worden nadat u uw rijbewijs B gehaald heeft. En soms krijgt u zelfs korting op de lessen als u meerdere rijbewijzen bij dezelfde rijschool wilt halen. Het is verstandig om vooraf te informeren naar de mogelijkheden. 


Theorie

Uiteraard moet u ook examen doen voor de theorie. Als u de regels niet kent, mag u de weg uiteraard niet op. Veel mensen leren de theorie vanuit een boek en oefenen examens op internet. Het is echter wel raadzaam om ook naar echte lessen te gaan. Veel rijscholen geven een avond per week theorieles. Op zo'n avond kunnen de instructeurs onduidelijke zaken makkelijk toelichten aan de hand van voorbeelden. Ook kunnen zij tips voor het examen geven. Het is dus echt aan te raden om hier naar toe te gaan en niet alles uit een boek of via internet te leren.

Neem contact op met Autorijschool Murat voor autorijles in Den Haag en omgeving.


Delen