Transport en opslag

« Terug Start

Een verhuiswagen huren

Gepost op

Hoe organiseer je een verhuizing?

Verhuizen: een klus waar de meeste mensen best tegenop zien. Je oude huis moet helemaal worden leeggehaald. Vervolgens moeten al je spullen die je mee wilt nemen naar je nieuwe huis worden gebracht. Dan ben je eindelijk bij je nieuwe huis en moet je alles uit de auto je huis in sjouwen en op de juiste plek zetten. Wat is het dan handig om hulp te hebben van familie of vrienden. Zij kunnen je helpen de spullen over te brengen van je oude naar je nieuwe huis. Wanneer de afstand tussen je oude en nieuwe woning niet al te groot is, is dat een goede optie. Misschien heb je wel een vriend die een bestelbus of vrachtauto heeft, die je kunt gebruiken. Ga je verder weg wonen dan is het goed om te overwegen, of het niet praktischer is om een verhuiswagen te huren. Het scheelt je ten eerste een hoop tijd. Je stouwt alles in de verhuiswagen en kunt het in één keer naar je nieuwe huis brengen. Hiermee komen we gelijk op het tweede voordeel: het bespaart je veel brandstof. Als je met acht auto's misschien wel drie keer op en neer moet gaan rijden, kost je dat heel veel benzine of diesel. Over het algemeen zullen je spullen ook minder snel beschadigen wanneer je ze vervoert in een verhuiswagen. Als je met je eigen auto gaat verhuizen, wil je je auto zo vol mogelijk laden en stouw je er van alles in. Hierdoor gaan breekbare spullen sneller stuk, dan wanneer je ze vervoert in een wagen die speciaal is uitgerust voor verhuizingen, waarin je spullen vaak vast kunt zetten enzovoort. Een verhuiswagen kun je huren zonder verhuizers. Dit is een optie, wanneer je veel hulp hebt. Wanneer je dit wilt, kun je er ook verhuizers bij huren. Dat kost natuurlijk meer, maar scheelt je ook heel veel gesjouw en tijd. 

Aandachtspunten voor het huren van een verhuiswagen

Wil je een verhuiswagen huren, dan kun je kiezen uit een bakwagen met of zonder laadlift. Wanneer je veel zware meubels moet verhuizen, is het aan te raden om een wagen met laadlift te nemen. Je hoeft de meubels dan zelf niet in de wagen te tillen. De grootte van de wagens kan enorm verschillen. Daarom is het goed om vooraf een inschatting te maken van het laadvermogen wat je nodig hebt. Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs B mag in een bakwagen rijden. Zoek je een verhuiswagen, dan kun je daarvoor in elke grote plaats in ons land terecht. Wil je informatie of je verdiepen in alle mogelijkheden: kijk dan eens op internet.

Voor meer informatie spreek met Autoverhuur Bultman.


Delen