Transport en opslag

« Terug Start

Triumph oldtimer 's

Gepost op

Triumph oldtimer

Je struint regelmatige alle sites, tijdschriften en vakbladen af over nieuws, verhalen en aanbiedingen over een Triumph oldtimer. Je vindt Triumph oldtimers de mooiste auto's ooit gemaakt. Kortom, je bent een echte Triumph oldtimer fan! En je vindt het toch wel zonde dat er bijna niets meer over is gebleven van die eens zo mooie Engelse auto-industrie. Gelukkig zijn er nog redelijk veel van deze klassiekers op de markt en gelukkig zijn er ook nog veel fans en liefhebbers, zodat de prachtige auto's ook nog af en toe op de weg zichtbaar blijven. De Triumph TR6 was helemaal het einde! Mooie herinneringen en nostalgische gevoelens.

Gevoel

Het gevoel dat je krijgt van alleen al het kijken naar een Triumph oldtimer is enorm en niet te beschrijven. Laat staan dat je er in zou kunnen rijden! Het gevoel in die kleine maar stoere auto te zitten. Genieten met je handen op het stuur. Dat zou toch wel de optimale kick geven. Niet voor niets vestigde de Triumph record na record. De Triumph TR6 was een bestseller tot het einde van de productie ervan in 1976. Deze ultieme stoere sportwagen uit het Verenigd Koninkrijk heeft een 6-cilinder motor onder de eigenlijk best lange motorkap, met brandstofinjectie. Overigens hadden de uitvoeringen voor de Amerikaanse markt een carburateur. Met z'n 4-versnellingenbak, schijfremmen voor en trommelremmen achter en ouderwetse bouw blijft het een spectaculair model. Originele instrumenten zijn veelal in het houten dashboard nog aanwezig. Een uitgebreide serie meters is duidelijk waarneembaar. De overdrive van de TR6 zorgt voor een fantastische rijbelevening als je wat harder wilt gaan!

Britse ervaring

Wat dacht je van kernwoorden als Royal Blue, beige lederen interieur, brede chromen spaakwielen, vleugelmoeren en een wortelnoten houten dashboard? Heerlijk al die benamingen, je ervaart onmiddellijk het Engelse gevoel. Vergeet hierbij niet die mooie Britse ervaring. De meest bekende modellen van Triumph zijn natuurlijk de Spitfire en de TR6 en TR7, maar je hebt ook nog de Dolomite, de Vitesse, de TR2, TR3, TR4 en TR5 en de Triumph 2000. Triumph startte met het produceren van auto's in 1921, voor die tijd produceerde het bedrijf fietsen en motorfietsen. Vanaf 1946 verscheen de Triumph Roadster (TR), met een aluminium carrosserie. De Triumph oldtimer is een echte Britse klassieker, zeer karakteristieke automobielen die je tijdens verschillende oldtimer rally's in de lente en de zomer nog wel eens door de dorpen over het platteland kunt zien rijden. Triumph oldtimers zijn uiterst zeldzaam en je hebt echt kennis van zaken nodig als je overweegt een Triumph oldtimer aan te schaffen bij Autobedrijf Timmer.


Delen