Transport en opslag

« Terug Start

Oliehandel

Gepost op

Wanneer men aan olie of handel in olie denkt, dan wordt vaak gedacht aan Arabische landen uit het Midden-Oosten. Echter, dit is een onterechte gedachte. Ook in Nederland en andere landen zijn vaak landelijke of plaatselijke oliehandels. Denk bijvoorbeeld aan het bevoorraden van tankstations of grotere bedrijven. Deze zijn allemaal afhankelijk van de oliehandel in het desbetreffende land. Indirect hebben zij natuurlijk ook te maken met de landen uit het Midden-Oosten, maar hoofdzakelijk van landelijke oliehandels. 

Landelijke bedrijven

Landelijke oliebedrijven als Ballering zijn vaak bedrijven die zich specialiseren in verschillende soorten olie. De één is gespecialiseerd in het bevoorraden van benzine aan tankstations en anderen in smeermiddelen. Eigenlijk zijn deze oliebedrijven in olie niet degenen die de benzine ophalen van het midden-oosten. Het moet echter anders worden gezien. De oliebedrijven vervoeren de olie van grote bedrijven zoals castrol, shell, traxx en bp naar de kleinere bedrijven. Dit zijn meestal partners van hen. ze kunnen dus eigenlijk het best worden aanschouwd als vervoersbedrijven.   

Waar kunnen ze in gespecialiseerd zijn?

Oliebedrijven kunnen in vele vlakken gespecialiseerd zijn. Zo als eerder al benoemd zijn ze gespecialiseerd in de verschillende soorten olie die ze verkopen, maar vaak zijn ze ook gespecialiseerd in het advies geven daar van. Bijvoorbeeld aan grote vrachtwagens bedrijven, maar ook aan boten ondernemers. Vaak hebben oliehandels een eigen site waar goed staat beschreven waar zij hun geschiedenis in hebben en waar zij gespecialiseerd in zijn. Dit is handig als ondernemer, want zo kunt tot in de puntjes de juiste oliehandel kiezen. Ga daarom als ondernemer ook voor een bedrijf met een rijke geschiedenis. Mensen die langer in het vak zitten hebben vaak vele malen meer kennis over de olie, het wereldje en de prijzen van de olie.   

Wat zijn de prijzen?

De prijzen van olie veranderd natuurlijk elke dag. Het hangt af van de schaarste. Dit betekent dat oliebedrijven niet elke dag dezelfde prijzen hebben of zelfs op sommige dagen niet kan kan bevoorraden. Oliehandels zijn immers ook maar enkele dagen bevoorraad. De prijs is dus niet altijd zeker en altijd dynamisch. Voor de actuele prijzen en voor prijzen in de toekomst als u met ze in zee gaat kan u daar altijd telefonisch bij terecht. Als u erover nadenkt om zich aan te sluiten bij een oliebedrijf kijk dan ook goed naar andere bedrijven. Oliebedrijven zijn namelijk erg verschillend en verschillen nog al in prijs. Het een oliebedrijf is wellicht groter dan andere en biedt wellicht groenere olie of voor in het vervolg ook andere oliesoorten.


Delen